Nærområdet

Her har vi samlet noen av våre beste tips til ditt Stavanger-besøk!

Oversiktskart

Link til en større versjon av kartet

1. Hotellet vårt ligger ved UiS campus, og er nærliggende til bl.a. Ullandhaugskogen, Botanisk Hage og Hafrsfjord, samt næringsbygg som I-park og Oljedirektoratet.

2. Rett opp i veien ligger det bussholdeplasser som har direkte forbindelse med både Stavanger og Sandnes sentrum hele døgnet rundt.

3. Ikke langt fra hotellet går flybussen hver hele og halve time. Du kan fort komme deg til bussen ved å følge veien ned til venstre, ellers kan du gå rett frem fra hovedinngangen og følge en liten grussti til høyre.

4. Rett bak hotellet ligger Stavanger botaniske hage. En flott plass å besøke, spesielt om våren og sommeren. Du kan også finne veien til turstiene i Sørmarka og Ullandhaugskogen. 

5. Ullandhaugtårnet er Stavangers høyeste punkt, med en flott utsikt og et ‘kompass’ som kan dreies for å se ulike stedsnavn og avstander. Bare følg veien som går bak og til venstre for hotellet, og følg stien gjennom skogen med sikte på tårnet.

6. Jernaldergården er en gjenoppbygget jernalder gård, og drevet av Arkeologisk museum. Der kan man se og lære mer om hverdagen til nordmenn i jernalderen. Ta veien til høyre og du vil se en gresslette og det nye jernaldergård-senteret på venstre når du har ryggen til UiS campus. 

7. Sørmarka Arena er en flerbruksanlegg med klatrevegger, treningsrom og sesongbaserte aktiviteter: skøytebaner og curling på vinterhalvåret, og sandvolleyball, badminton og mer om sommeren. Et lite stykke å gå fra hotellet, bare å følge stien gjennom Ullandhaugskogen,og videre rett frem fra parkeringsplassen ved bunnen av bakken ved Ullandhaugtårnet.

8. Sverd i Fjell er et minnesmerke som markerer slaget ved Hafrsfjord, der Harald Hårfagre samlet Norge til ett rike. Gå nedover fra hotellet, og ta til høyre når du kommer til havet.

9. Gamlingen ligger rett ved Mosvannet, og er et helt nytt anlegg med utendørs svømmebasseng som er åpent hele året, samt styrkerom og sauna. Ta buss X60, og gå av ved ‘Mosvannsparken’.

10. Gamle Stavanger ligger i Stavanger sentrum, og er en liten bydel, hvor de fleste husene er fra 1800- og 1900-tallet.

11. Oljemuseet i Stavanger er et interaktivt museum som forteller om Norges del i oljeeventyret. 

12. Solastranden er en av Nord-Europas flotteste sandstrender, 2,3 kilometer lang, med en nydelig utsikt ut mot havet. En fin plass å tilbringe dagen om sommeren, og en fin gåtur resten av året.

13. VItenfabrikken er et kombinert museum og vitenskapssenter, med interaktive utstillinger og flere aktiviteter som passer for både store og små. Vitenfabrikken ligger i Storgata i Sandnes sentrum, og man kan ta bussen rett utenfor hotellet til Sandnes rutebilstasjon. 

14. Kongeparken er en fornøyelsespark som ligger på Ålgård, et lite stykke utenfor Stavanger. Her finner man nye og spennende attraksjoner hvert år for hele familien. Ta bussen til Sandnes rutebilstasjon, og ta så buss 23 til Oppstad (Oppstad v/ Kongeparken)

15. Dalsnuten er et fjell med en fantastisk utsikt over Sandnes og Jæren. Dette er en populær turdestinasjon, med rasteplasser på veien hvor man kan fiske, bade og se restene av de gamle gårdsbrukene i nærområdet. Huset på Gramstad (hvor turstiene starter) ligger 10 minutter fra Sandnes sentrum og midt i Nord-Jærens største friluftsområde. Følg Daleveien på østsiden av Gandsfjorden. Kjør fordi Aspervika og Sandvika og ta av ved skilt til Gramstad. Kjør bakken til topps og stopp ved stor parkeringsplass.

16. Preikestolen er Norges mest populære turmål. Et platå dannet av isbreer for ti tusen år siden, med en ubeskrivelig utsikt over Lysefjorden. En flott tur i vill natur med fine rasteplasser på veien mot toppen. Raskeste rute til Preikestolen er å ta ferja til Tau, og kjøre til Preikestolhytta. Man kan også bestille tur med buss fra Fiskepiren i Stavanger sentrum.